AKTUÁLIS


10. Borkonferencia

A március 4-i Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezik. A szervezők gyorsítanak a tempón és az eddigieknél is jobban bevonják a résztvevőket az eseményekbe.
Írta: Borigo


A „jussunk dűlőre” alcímmel megrendezendő konferencia még inkább az interaktivitás, az érdemi viták és kóstolók irányába kíván erősíteni. Gyors, rövid, egymásra reflektáló előadásokkal, kóstolókkal, két kerekasztal-beszélgetéssel jelentkeznek, amelynek aktív részeseivé szeretnék tenni a hallgatóságot is. Hozzá lehet majd szólni, kérdezni, beleszólni a kerekasztal résztvevőinek vitájába.

Az első beszélgetés az edukáció fontosságáról, különböző rétegeiről szól majd Czinki Tamás (Master Sommelier), Furják Andrea (a Borsuli vezetője), Horkay András (DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője) és dr. Mészáros Gabriella (DipWSET, c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója) részvételével.

A Globális felmelegedés témakörében egy magyar és egy német szakértő nézeteit ismerhetjük meg dr. Lukácsy György (Egyetemi adjunktus, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) és prof. dr. Hans Reiner Schultz (elnök, Geiseinheimi Egyetem) jóvoltából.

Talán az egyik legizgalmasabb programelem a Fajta a zászlón című kétrészes rapid előadássorozat és kóstoló lesz. Ennek keretein belül kétszer három borász mond „védőbeszédet” az általa szeretett fajta mellett. A fehérbor kategóriában Bodó Judit a furmint, Frittmann Péter az Irsai Olivér, Kovács Tamás pedig az olaszrizling mellett érvel majd.
A vörösbor kategóriában Bott Frigyes a kékfrankosért, ifj. Heimann Zoltán a kadarkáért, Malatinszky Csaba pedig cabernet crancért emel szót. Valóban érdekes csata lesz ez, annál is inkább, hogy a gyakorlat irányába is elmozdulnak itt a résztvevők, hiszen mindegyik tételt meg is lehet majd kóstolni az előadások alatt.

Hasonlóan érdekes programelem lesz az organikus magyar borok témaköre, amelyben Bukolyi Marcellt, Gere Attilát és Major Leventét lép majd a színpadra, de izgatottan várjuk a chefek és sommelier-k rapid előadásait is, amelyre az Anyukám mondta, a Borkonyha és az Onyx szakembereit várják.

A 10. Borkonferenciát záró második kerekasztal a bor a turizmusban témakörét boncolgatja, amelyre olyan nagyszerű szakembereket kértek föl a szervezők, mint Bolyki János (borász, tulajdonos, Bolyki Pince), Gerendai Károly (kultúraszervező, üzletember, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora), Lilla O’Connor (nemzetközi bormarketing specialista) és prof. dr. Szolnoki Gergely (Geiseinheimi Egyetem)
Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetjük meg a Borászok Borásza díj idei jelöltjeit is.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


10. Borkonferencia

A március 4-i Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezik. A szervezők gyorsítanak a tempón és az eddigieknél is jobban bevonják a résztvevőket az eseményekbe.
Írta: Borigo


A „jussunk dűlőre” alcímmel megrendezendő konferencia még inkább az interaktivitás, az érdemi viták és kóstolók irányába kíván erősíteni. Gyors, rövid, egymásra reflektáló előadásokkal, kóstolókkal, két kerekasztal-beszélgetéssel jelentkeznek, amelynek aktív részeseivé szeretnék tenni a hallgatóságot is. Hozzá lehet majd szólni, kérdezni, beleszólni a kerekasztal résztvevőinek vitájába.

Az első beszélgetés az edukáció fontosságáról, különböző rétegeiről szól majd Czinki Tamás (Master Sommelier), Furják Andrea (a Borsuli vezetője), Horkay András (DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője) és dr. Mészáros Gabriella (DipWSET, c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója) részvételével.

A Globális felmelegedés témakörében egy magyar és egy német szakértő nézeteit ismerhetjük meg dr. Lukácsy György (Egyetemi adjunktus, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) és prof. dr. Hans Reiner Schultz (elnök, Geiseinheimi Egyetem) jóvoltából.

Talán az egyik legizgalmasabb programelem a Fajta a zászlón című kétrészes rapid előadássorozat és kóstoló lesz. Ennek keretein belül kétszer három borász mond „védőbeszédet” az általa szeretett fajta mellett. A fehérbor kategóriában Bodó Judit a furmint, Frittmann Péter az Irsai Olivér, Kovács Tamás pedig az olaszrizling mellett érvel majd.
A vörösbor kategóriában Bott Frigyes a kékfrankosért, ifj. Heimann Zoltán a kadarkáért, Malatinszky Csaba pedig cabernet crancért emel szót. Valóban érdekes csata lesz ez, annál is inkább, hogy a gyakorlat irányába is elmozdulnak itt a résztvevők, hiszen mindegyik tételt meg is lehet majd kóstolni az előadások alatt.

Hasonlóan érdekes programelem lesz az organikus magyar borok témaköre, amelyben Bukolyi Marcellt, Gere Attilát és Major Leventét lép majd a színpadra, de izgatottan várjuk a chefek és sommelier-k rapid előadásait is, amelyre az Anyukám mondta, a Borkonyha és az Onyx szakembereit várják.

A 10. Borkonferenciát záró második kerekasztal a bor a turizmusban témakörét boncolgatja, amelyre olyan nagyszerű szakembereket kértek föl a szervezők, mint Bolyki János (borász, tulajdonos, Bolyki Pince), Gerendai Károly (kultúraszervező, üzletember, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora), Lilla O’Connor (nemzetközi bormarketing specialista) és prof. dr. Szolnoki Gergely (Geiseinheimi Egyetem)
Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetjük meg a Borászok Borásza díj idei jelöltjeit is.


« Vissza az előző oldalra